Tipli kell! Jó, de mégis melyik fajta?

Régóta járok már egy gyógyítóhoz Budapesten. Eszternek hívják és az életem során már nagyon sokat segített nekem, ezért nagy becsben tartom a gondolatait és mindig igyekszem nekik teret adni. A helyzet az, hogy egy olyan ingatlanba jártam hozzá az alkalmakra, ami egy kis kipofozással most hatalmas összegeket ér, ezért úgy döntött, hogy eladja és egy korszerűbbet választ valahol másutt. Ahhoz viszont, hogy tovább lehessen adni, egy kicsit ki kellet pofozni, amiben én is segítettem. Ekkor hangzott el a tipli kell – jó, de mégis melyik fajta?! párbeszéd.

Szerintem ha valaki teljesen fogalmatlan ezen a területen, akkor azt tanácsolom, hogy ne a tipli vásárlással kezdje meg a barkácsolós életét, ha valódi sikerélménnyel szeretné zárni a dolgot. Ugyanis annyiféle van, hogy az ember eldobja az agyát. Minden típusú falhoz más fajta tipli kell, egyáltalán nem mindegy, hogy mit teszel egy gipszkarton mennyezetbe és egy beton födémbe. Természetesen egy jó barkács üzletben minden ki van írva, hogy melyiket milyen célra kell használni, de nem egyszerű ezen eligazodni akkor sem.

A csavarholding.hu viszont az az oldal, ahol ezek a cikkek is úgy rendszerbe vannak szedve, hogy azon még anyukám is könnyen eligazodik. Innen gyorsan el is mondanám nektek csak felsorolásszerűen, hogy milyen tiplik vannak, ha nem tudnátok. Egyrészről, lehet tőlük vásárolni műanyag dübelt csavarral együtt, aztán lehet kifejezetten műanyag dübelt vásárolni a már korábban említett gipszkarton falazathoz – ennek nagyon különleges a kialakítása, olyan mint egy trapéz, nem is véletlenül. De vannak olyan esetekhez, amikor a gipszkartonhoz valakinek nem erre a műanyagra, hanem egy teljes más kialakítású, fém dübelre van szüksége. Aztán léteznek ragasztott dübelek, ilyeneket is lehet rendelni a csavarholding.hu oldalról nagy számban. Ahogyan beütőékek is vannak, amelyek szintén a tipli kategóriában találhatók meg. Lehet innen rendelni még fém dübeleket csavar nélkül, vagy csavarral együtt is, lépcsőrögzítő dübelt, valamint sima egyszerű műanyag tiplit is csavar nélkül. Így, hogy csak “gyorsan” elsoroltam, hogy mennyiféle tipli kapható egyáltalán a piacon, talán megértitek, hogy miért is olyan nehéz a megfelelő darabok kiválasztása.

A csavarholding.hu azonban annyira jól strukturált webshoppal rendelkezik, hogy innen szerintem tényleg könnyedén össze lehet szedni, hogy mikor, melyik típusú eszközre van valakinek szüksége. És akkor még csak akkor kezdődik a válogatás java, ha valaki választ egy fő kategóriát. Utána jönnek a részletek, hogy mekkora legyen, milyen anyagból, milyen kialakítású, stb. Itt van például egy nagy teljesítményű nylon dübel, amit univerzálisnak mondanak. De tudnék még pár hasonlót mondani, szóval ha esetleg elakadtok a tipli kérdésben, akkor szerintem nyugodtan hívjátok fel a csavarholding.hu-t, mert ők biztosan tudni fogják a választ arra, hogy hova, melyik tiplire volna szükség a felújítás során.

tipli