Te tudtad, hogy lehet már gyógyszereket is rendelni?

Alapvetően egy pár éve megnövekedett az online vásárlások száma. Egyre többen részesítették előnyben az online rendelést a személyes vásárlással szemen. Amióta pedig vírushelyzet van, az online vásárlások száma még jobban megnőtt. Csak idő kérdése volt, hogy mikor lehet majd gyógyszert is rendelni az interneten.

Természetesen ennek vannak korlátai, mivel vényre kapható gyógyszert nem lehet kiadni továbbra sem online. De vény nélküli gyógyhatású készítményeket már bárki vásárolhat az interneten, házhoz szállítással!

Én elsőnek a Prevenció Patika nevezetű patikánál láttam erre lehetőséget. Nagyon meg voltam fázva és szerettem volna rendelni magamnak egy pár vény nélküli gyógyszert. Nem voltam elég jól ahhoz, hogy elmenjek a legközelebbi gyógyszertárba, de a hét elején már láttam, hogy fogyóban van a torok cukorka, a lázcsillapító, a fejfájás csillapító és a megfázásra fogyasztott forró italpor is.

Akkoriban volt még ez, mikor ha köhögve kiment az ember az utcára szinte felnyársalták a szemükkel a járókelők, mert mindenki egyből a Covid-ra gyanakodott. Akkor is, ha előtte voltam tesztelve a tünetek miatt.

Érthető okoknál fogva nem szerettem volna utazni, ezért kerestem egy olyan patikát, mi házhoz is szállít. A Prevenció Patika volt az első találat, így itt kezdtem keresgélni.

Alapvetően mindenhol nagyon drágák a gyógyszerek, ezért meglepett, mikor láttam, hogy itt mennyire sok akciós termék van.

Sokan úgy mennek gyógyszertárba, hogy nem tudják pontosan, mit szeretnének venni, csak a tüneteiket tudják. Ilyenkor általában a gyógyszertáros ajánl valamit, ami vagy beválik vagy nem. Itt, online vásárlás esetén ez nem kivitelezhető, hiszen nincsen gyógyszertáros, akitől kérdezni lehetne.

A Prevenció Patika szerintem remekül megoldotta egyébként ezt a gondot, ugyanis minden gyógyszert külön kategóriákba tettek, így ha meg tudjuk határozni, milyen panaszaink vannak ( például megfázás), akkor a megfelelő kategóriára kattintva meg tudjuk nézni a gyógyszereket. Például megfázáson belül van olyan csoport, hogy köptető, itt az oldalon található köptetőket adja ki a rendszer. Minden gyógyszerhez fel van töltve a beteg tájékoztató, így nem kell a használaton gondolkozni sem.

Nagyon könnyen lehet keresni az oldalon, szerintem abszolút nem gond, hogy nincsen emberi kontakt a vásárlás közben. Számomra ez sokkal nyugodtabb, ráadásul rengeteg kellemetlenséget spórol meg az ember, ha nem megy el betegen a legközelebbi gyógyszertárba, a többi beteg ember közé.

Otthon, kényelmesen, nyugalomban ki lehet választani, melyik gyógyszerre van szükségünk Ezt utána gyorsan meg is lehet rendelni. Természetesen házhoz is lehet kérni, de több GLS ponton is van lehetőség a gyógyszerek átvételére.

Én mindig házhoz rendelek, ha beteg vagyok, mert ilyenkor nem szeretek mozogni, sétálni, csak otthon akarok pihenni.

Mikor legutóbb innen rendeltem, nagyon hamar megkaptam a csomagomat. Mivel itt gyógyszereket árulnak, amik általában hamar kellenek az embereknek, igyekeznek a gyors kiszállításra törekedni.

Én minden hónapban megnézem, mik az aktuális havi akciós termékek, és ha éppen ki vagyunk fogyva belőle és amúgy is használni szoktuk, akkor előre berendelek belőle egy adaggal, hogy ne akkor kapkodjunk, ha már használni kellene.

Szeretem ezt az oldalt, mert rengeteg gyógyszert lehet itt kapni, nagyon nagy a választék. Gyorsan szállítanak nagyon kedvezők az árak, jó akcióik vannak. A gyógyszerek mellett pedig több más dolgot is lehet kapni. Sok vitamint is tartanak, de vannak termékeik szépség kategóriában is, szóval van, hogy sampont is tudok venni.

Érdemes mindenképp ránézni, mit tud ez a Prevenció Patika, mert az akciók miatt általában sokkal olcsóbb, mint más patikák.