Egy jól karbantartott autó az életet is jelentheti!

Aki autóba ül és közlekedik, az elvileg nagyobb veszélynek teszi ki magát, mintha repülővel utazna. Sokan legyintenek csak erre, de azért gondoljunk utána: tény, hogy a repülőgép balesetek látványosabbak, és sokkal kisebb a túlélés esélye, de hasonlítsuk csak össze, hányak közlekednek kocsival és hányan repülővel. És azt is nézzük meg, hogy melyikkel gyakoribbak a balesetek! Mert lehetsz bármilyen jó sofőr, mások akkor is megbízhatatlanok lehetnek, illetve lehet olyan állapotban az autójuk, amibe belegondolni is rossz. Mivel én a biztonság és az élet pártján állok, ezért is fontos, hogy legyen egy megbízható autószerelőm, aki mindig megfelelő állapotban tartja a járgányomat. Kész szerencse, hogy megismertem a MetaAutoszerviz oldalát, és kipróbálhattam, milyen is az, amikor valakik tényleg értenek a járművekhez és meg is tudják szerelni őket.

Egy lelki gyakorlat alatt történt, amire egy gyógyító házba mentem, hogy út közben furcsa dolgokat kezdett produkálni a kocsim. Nem volt veszélyes, nem vált irányíthatatlanná, de azért amikor az ember 120 km/h-val halad az autópályán, akkor az ilyesmi alaposan rá tudja hozni a frászt. Azonban a foglalkozáson szerencsére többen is voltunk, akik a fővárosból érkeztek, és így az egyikük azonnal tudta nekem ajánlani a MetaAutoszerviz oldalát. Mondta, hogy ő már két éve csak és kizárólag ebbe a márkafüggetlen 17. kerületi műhelybe hordja a kocsiját, és maradéktalanul elégedett mind az áraikkal, mind a tudásukkal. Alkatrészt cserélnek, klímát töltenek, futóművet javítanak, lengéscsillapítót cserélnek, és még számos egyéb munkát képesek gyorsan és hatékonyan elvégezni. Határozottan örültem, hogy valaki ennyire lelkes velük kapcsolatban, mert ez kimondottan egy jó jel. Fel is írtam magamnak, nehogy elfelejtsem.

MetaAutoszerviz

Hazaérve aztán az egyik első dolgom volt felkeresni a MetaAutoszerviz oldalát, és alaposabban szemügyre venni, mit is tudnak. De a weboldaluk nagyon bizalomgerjesztő volt, látszik rajtuk, hogy értenek a kocsikhoz. Sok esetben a szerelőknek jó, ha egy telefonszáma meg egy címe fent van, és aztán majd zsákbamacska lesz, hogy mennyire felkészültek, illetve mekkora kárt okoznak az autódban javítás helyett. Ám a MetaAutoszerviz felülete egy szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy itt bizony összeszokott, szakértő csapat dolgozik, akiknek nemigen lehet újat mutatni. És meglepő módon az áraik sem voltak valóságtól elrugaszkodottak, sőt! Ennél sokkal drágábbat is láttam már, fele ilyen széleskörű szolgáltatással.

Végül egy elhatározással őket kerestem meg, hogy nézzenek rá az autómra, mert valami nincs rendben. A várakozásomnak teljes mértékben, 100%-osan megfeleltek, hiszen alig pár nap alatt végeztek is vele, és olyan lett a járgányom, mint soha korábban. Ez nekem is egy jó tanulság: rendszeresen el kell hordani a kocsit ellenőriztetni, átnézetni, és akkor sokkal hamarabb kiszűrhetőek még ezek a kisebb gondok is. Márpedig minél hamarabb csípünk nyakon egy problémát, annál valószínűbb, hogy olcsóbban megússzuk. Rendben, egy váltócsere akkor se lesz két fillér, ha még nincs teljesen elkopva, de biztosan te is érted, kedves olvasó, hogy mire célzok.