Kipihentem a céges hajtást egy hegyi feltöltődéssel

Az építőipari cégnél ahol dolgozm, most egy éve vagyok a beszerzési osztály vezetője. Elég sok a feladat, mivel az építőiparban mindig kell alapanyag, ezeket pedig az én dolgom beszerezni, vagyis a csapatomé és az enyém. Napi szinten nagyon sok nehéz döntést kell meghoznunk, és sok S.O.S ügyet kell intéznünk. Pont egy ilyen hosszabb projekt végén vagyok, ami arra motivált, hogy elutazzak a családommal a hegyekbe, és a lelkemmel foglalkozzak egy kicsit.

A legutóbbi projekt során beszállítót váltottunk, akik az acéllemezek beszállítását végzik nálunk. Ahonnan korábban rendeltünk, már nem felelt meg minden elvárásunknak, ezért az Acélparterhez fordultunk segítségért. Az előző beszállító portfoliójában nem volt benne a felülettisztítás, pedig nekünk az is elég fontos lett volna. Mindig másik céget kellett erre megkérnünk, így a logisztika is külön probléma és feleseges költség volt. De így örülünk, hogy képbe jött az Acélpartner Kft.

Ez a cég még ’99-ben alapult, a X. kerületben, azóta is itt található az üzemük. Ez a cég teljesen magyar tulajdonban van és igen nagy tapasztalattal rendelkeznek az acél megmunkálás terén. Ők is foglalkoznak lángvágással is meg plazmavágással is, mint az előző partnerünk, de ezenfelül még jó néhány dologgal, mint a felülettisztítás, vagy a cnc forgácsolás, kereskedelem, és a hegesztési gyök előkészítése még, ami a szolgáltatásaik között van. Na most nekünk ebből kettő tuti kell, szükségünk van lángvágott acél lemezre, és ezeknek a felülettisztítására. Sőt, inkább itt most a felülettisztítás volt a sarkalatos pont.

Szétnéztünk a cég honlapján, és nagyon szimpatikus volt az, amit láttunk. Tetszett, hogy szűk határidőkkel dolgoznak, és teljesen a segítségünkre vannak mindenben a gyártás során a cég munkatársai, beleértve a tervezést és gyártási technika kiválasztását is. Mindig komoly készleteket tartanak az üzemben, ezért képesek SOS feladatokat is megoldani, és sürgősen teljesíteni a rendelést.

A felülettisztítást kézi köszörűvel végzik, majd szemcseszóró berendezéssel finom felülettisztítást végeznek. Eltávolítják a vágási mikronyomokat, felületi korróziót, így esztétikus felületet hozva létre. 1.650 mm széles, 12.000 mm hosszú és 350 mm magas alkatrész tisztítására alkalmas automata szemcseszóró berendezéssel finomítják az alkatrészek felületét. Összedugtuk a fejünket a srácokkal a cégnél, és egyhangú döntést hoztunk, ami arról szólt, hogy az Acélpartnerrel dolgozunk tovább.