A teafa olaj gyógyító ereje

A múltkor már meséltem azt, hogy nem igazán hiszek a spirituális dolgokban, illetve a természetgyógyászat is eléggé távol áll tőlem, bár a múltkor történtek után már kezdtem kicsit másképp gondolni a dolgokat. És utána olvastam pár gyógynövénynek, és az ilyen természetes cuccoknak. A kutatás közben kerültem a humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalra.

Ebben a webáruházban találtam meg a teafa olajat is, amiről nagyon sok jót lehetett olvasni, ugyanis itt olyan részletes leírás volt, hogy teljesen meg tudtak győzni arról, hogy ez a teafa illóolaj, igazából valami jó cucc lehet.

Elég sok mindenre használják, ez derült ki a termékleírásból. A gyógyító hatása igazából a sebgyógyításnál került elő és azt is ezen a weboldalon olvastam, hogy néhány csepp illóolajat kell a krémbe belekeverni, és akkor így kell felvinni a krémet a sérült bőrfelületre. Ez igazából kisebb sebeknél, vágásoknál és égési sérülések kezelésénél is segíteni tud. Azt írták, hogy felgyorsítja a gyógyulási időszakot is.

Úgyhogy ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert szeretek a konyhában tevékenykedni, ahol azért hellyel-közzel elég sűrűn előfordulnak vágási sérülések is és mivel fertőtlenítő hatása is van a teafa olajnak, ezért úgy gondoltam, hogy megéri beruházni egy üvegcsére itt a humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon. Ami egyébként nagyon szép oldal, a színei is nagyon-nagyon tetszenek. Pont ezt a színvilágot kedvelem.

Úgy látszik, hogy kezdenek megdőlni az ilyen gyógynövényes cuccokkal kapcsolatos fenntartásaim, ami nem csoda, ha ilyen meggyőző leírásokkal találom szemben magamat.

Itt egyébként a termékleírásnál nagyon sok információt megosztottak az előállítástól a fő komponenseken át, fel vannak sorolva a népi gyógyászatból ismert hatásai, és az ezzel kapcsolatos felhasználási lehetőségek is nagyon részletesen le vannak írva, pontokba szedve. Nem csak a gyógyító hatása érvényesülhet a teafa olajnak, hanem különböző vírusölő, antibakteriális, fertőtlenítő, immunrendszer serkentő, gyulladáscsökkentő, gombaölő és még rovar riasztó hatása is van. Az utóbbi egyébként nagyon érdekel, főleg majd, amikor jobb idő lesz, és egyre több élőlény szeretne befáradni a lakásba.

Egyébként az adagolással kapcsolatban is található egy útmutató is, amit a termékleírásból el lehet érni. Itt is részletesen le van írva, hogy milyen hígítási arányokra kell figyelni, mit kell tudni az esszenciális olajok hígításáról, és hogy egyáltalán miért érdemes használni az illóolajakat?

A szállítás egyébként ingyenes 17 ezer forint felett, de azért ekkora összegben nem vásárolok teafa olajat, de azért jó tudni, hogy ingyenes szállításra is lehetőség van, hogyha esetleg egy nagyobb rendelést ad le valaki. Egyébként sok minden más is kapható még, szóval nem olyan nehéz összeszedni ezt a 17 ezer forintos összeget.

Az átvétel az történhet személyesen is, vagy a posta, illetve a GLS kihozza, fizetni pedig lehet előreutalással, utánvéttel vagy bankkártyás fizetésre is lehetőség van. A kosárba helyezést követően egyébként egyből felugrik egy ablak, ahol el lehet dönteni, hogy még tovább válogatunk, vagy megyünk tovább a megrendelésre. A felület teljesen egyértelmű, hogyha van kuponkód, akkor ezt is meg lehet adni a kosárnál, ha pedig nincs, akkor ugyanúgy lehet tovább menni a szállítási mód kiválasztásához. Ezen a lapon láttam meg, hogy külföldre is szállítanak ki, és a várható szállítási idő egyébként külföldre is két-három munkanap. Úgyhogy ez nagyon-nagyon rövid idő. Illetve nyilván ez attól függ, hogy melyik országból van a rendelés, azért egy Portugáliába, Spanyolországba már 4-5 munkanapot is igénybe vehet a kiszállítás. De ezt sem gondolom olyan sok időnek.

Mindenesetre ez nagyon jó, hogy lehet külföldről is rendelni, fogom is ajánlani a határon túl élő barátnőmnek.

Már nagyon kíváncsi vagyok a teafa olajra, mindenképp ki fogom próbálni, ahogy meg fog érkezni. Igazából szerintem már a hét elején meglesz. Elég rövid kiszállítási időt írtak belföldre, ahogy megérkezik, én már tesztelni is fogom. Egyelőre a fertőtlenítő hatásával fogok élni takarítás során. Aztán majd meglátjuk, amikor eljön az a pillanat, hogy ismét megvágom magam, akkor majd biztos, hogy jól fog jönni.