A motorozás hozott eredmény nálam a gyógyító házban

Sokan esküsznek sokféle gyógymódra, én a motorozás örömére szavazok, mint legjobb gyógymód. Évek óta küzdöttem mindenféle mentális és testi betegséggel is, és édesanyám nagyon különleges ajándéka hozta meg a szabadulást a fojtogató problémák markából. Mikor a motoron ülök olyan szabadnak és önfeledtnek érzem magam. Semmi sem számít, csak én vagyok és az út. Na, de azért ez sem csak játék és móka. A motort karban is kell tartani. Épp ezért kerestem már egyből a motor átvétele után egy motorgumi boltot, amin keresztül biztosan megfelelő gumit kapok megfelelő minőségben. Végül az internet adta a keresett boltot. Egy webshopot, hogy egészen pontosak legyünk.

A motortire.hu egy olyan webshop, ami egy helyre hozza a legjobbat mindenből. A kínálatból kereshetsz nagyon specifikusan, hiszen egyből a kezdőlapon ott van, naaagy sárga mezőben (ami a fekete háttérben extrán kivillan), hogy milyen paramétereket (szélesség, magasság, átmérő, márka, kategória) kell megadnod ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes kerék abroncsot, viszonylag gyorsan. Persze nem feltétlenül kell az összes paraméter kitölteni, elég, ha csak a kerék paramétereit adod meg, vagy elég, ha csak a motor paraméterit adod meg. Így vagy úgy, de biztos akad majd valami a horgodra.

Persze, ha egyik sem a kenyered, választhatod az egyszerű böngészést is, pláne, ha sok időd van, és szeretnéd megtapasztalni a boltban vásárlás élményét, mikor ott van előtted a kínálat, és azt sem tudod, hova nézz. A gumi választék között a kategóriákban ilyet találhatsz a sok között, mint Cross, Enduro, Moped és még vagy egy fél tucat más. Ha pedig motor alapján keresel, ott ilyenek vannak, mint: Laverda, Buelle, Ducati, Suzuki, Yamaha, Triumph és ezt is lehetne még sorolni.

Az abroncsok rövid leírásában amúgy ezek a fő szempontok szerepelnek: méret, kategória, típus és súly, valamint hogy tömlős, vagy tömlő nélküli. Ezeket érdemes alaposan megnézegetni, pláne, ha nem konkrétan kerestél, csak nézelődsz. Hogyha pedig nagyon lenyűgözött a bolt, esetleg nézz be a Youtube csatornájukra, ahol mindenféle érdekes, többnyire szerelős videót találsz a műhelyből.

Itt motorgumi akció szinte mindig van, szóval nem árt, ha havonta egyszer be-be nézel, nehogy a végén lemaradj róluk. Most éppen páros motor akció van, és ha mázlid van, akkor lesz olyan pár, ami a te motorodnak éppen megfelel. Ilyenkor szerintem ne azt nézegesd, hogy kell-e vagy nem kell-e jelen pillanatban, mert majd akkor nem lesz, mikor kéne, vagy olyan áron, hogy szívod a fogad, hogy hú, mért nem akkor vettem meg! Szóval, motorgumi akció nézegetésre fel!

motorgumi akció

Ami pedig a szállítást illeti, ők egy pesti szerelő műhely (mily meglepő, szinte minden Pesten van…), így akinek úgy kényelmesebb, akár a műhelyben is átveheti, sőt fel is szerelik neki, ha úgy gondolja. Ellentétben, ha vidéki vagy, mint szegény én, akkor a GLS hozza majd az abroncsot, és keress magadnak műhelyt ahol felteszik, vagy (ha elég bátor vagy) legyél magad ura, ha szolgád nincs, és szereld fel te. A szállítás díja csomagonként 2000 forint, ami egy cseppet sem meglepő, tekintve, hogy a legtöbb jármű gumi kimondottan nehéz, így nagyon oda kell figyelni a szállításnál, nehogy valami baj történjen. Én ezt egy kimondottan fair árnak gondolom, pláne, hogy csak egy 500-assal drágább az átlag kiszállítási díjtól. A kiszállítás amúgy meglepően gyors, készleten lévő termék esetén 1-2 munkanap, ha pedig úgy kell beszerezni, akkor 1-5 munkanap, ami szerintem nem kimondottan egy nagy várakozás.

Fizetni lehet személyesen készpénzben és bankkártyával is, fel vannak tüntetve az oldalon az elfogadható kártyák; szállításnál pedig utánvéttel vagy előreutalással. Nincs plusz kezelési költség az utánvét esetén, így ez is enyhít a szállítás árán. Nálam legalábbis mindenképp. Mikor írják, hogy 1500 a szállítás, meg még 400 a kezelési költség, ha utánvéttel kéred…

Na, szóval, ha bejött nektek ez a kis ismertető, keressétek a motortire.hu-t, iratkozzatok fel a youtube csatornájukra, és nézegessétek a motorgumi akciókat.