Egy elvonulás során ismerkedhettem meg a cégautó bérlésével

Mostanában sajnos elég stresszes volt az életem. Mind magánéleti, mind szakmai szempontból voltak nehézségek. Azóta szerencsére kicsit lecsillapodott minden, de azért szerettem volna kicsit kikapcsolódni és pár napra elvonulni mindenféle probléma elől. Ezek után a természetgyógyász barátnőm, Zsófi könnyedén rábeszélt, hogy menjünk el egy gyógyító házba, ahol kicsit elvonulhatunk a nagyvilág elől.

Itt ismerkedtem meg egy úriemberrel, Lacival aki szintén azért érkezett, hogy kipihenje az elmúlt időszakot és elfeledkezzen egy kicsit a munkáról. Az egyik beszélgetés során derült ki, hogy van egy saját cége, ahol mostanában fejlesztések zajlottak, köztük egy cégautó beszerzése is megtörtént. A pihenés előtti utolsó hetekben szinte csak ezzel foglalkozott. Elmesélte, hogy már majdnem a nyílt végű lízing mellett döntött, amikor rátalált egy blogbejegyezésre, ahol kicsit más perspektívában is bemutatják azt. Még tovább is kifejtette volna, de megérkezett a barátnőm, hogy elrángasson a következő programra. Az utolsó pillanatban Laci még odakiáltotta: “Ha érdekel a téma, átküldöm a linket és nézd meg!” Aztán már mentünk is tovább.

Mivel a pihenés alatt az volt a lényeg, hogy kicsit elvonuljunk, ezért a telefonomat is igyekeztem kevesebbet használni, de este úgy döntöttem, hogy megengedek magamnak 10 perc olvasást, így megnyitottam a Laci által küldött linket. Ebből rájöttem, hogy miért okozott Lacinak akkora fejtörést, hogy melyik lehetőséget válassza. 3 opciót is felsorolnak: az operatív lízinget, a zárt végű lízinget és a nyílt végű lízinget. Elsőre mindegyik egész jól hangzik, de a nyílt végű lízing különösen kecsegtető. Ugyanakkor, ha az ember figyelmesen végigolvassa a bejegyzést, akkor rájön, hogy bizony vannak buktatói. Az már más kérdés, hogy ki mennyit hajlandó kockáztatni az előnyökért cserébe.

Ha téged is érdekel a téma, mert lízinggel szeretnél cégautóhoz jutni, akkor nézd meg a http://www.flottakezeles.hu/blog/a-nyilt-vegu-penzugyi-lizing-kockazata.html oldalt, ahol bővebben kifejtik a lehetőségeket és felhívják a figyelmet arra, hogy mire kell figyelni a nyílt végű lízing kapcsán.