Gyógyulni akár a természetben is lehet!

Egészséges testben egészséges lélek lakozik – ezt tartja a mondás. Természetesen a lelkük és a testünk egészségére máshogyan kell vigyáznunk. Sok módszer van, már írtam például a hangtálakról is, amiktől ellazulhat az ember, ezt itt tudjátok elolvasni: https://napsugarelethaz.hu/hangtal-terapiaval-a-lelki-megujulasert/.

De nem elég a hangtál ahhoz, hogy testileg és lelkileg teljesen rendben legyünk. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, szerintem a megfelelő mozgásra is szükség van. Persze nehéz elkezdeni, és sajnos nincs is mindig ideje rá az embernek, de alapvetően szerintem egy jó túra a természetben sokkal többet ér, mint egy mindennapos edzés a betondzsungelben. Legalábbis lelki szempontból mindenképpen.

A természetben töltött idő feltölt energiával, a séta jót tesz a testnek, a zöld környezet, a nyugalom, a friss levegő és a csend pedig a léleknek.

Még jobb, ha sikerül a családtagjainkat, szeretteinket is rávenni egy kis frissítő túrázásra, akkor garantáltan sokkal nagyobb az élmény, és jobban fog esni a kikapcsolódás. Persze van, hogy kell az egyedüllét, egy kis csendes túra az erdőben, de én alapvetően azt gondolom, hogy jót tesz, ha az ember a természetben a szeretteivel kapcsolódik ki.

De hova menjünk kirándulni?

A https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalt tudom ajánlani, ha éppen ötleteket keresel, ugyanis itt rengeteg túra között lehet válogatni.

Vannak tematikus túrák, amik egy-egy különlegesség, látnivaló köré csoportosulnak, mondjuk van túra, ami kifejezetten cégéreken halad végig, de van templomokkal foglalkozó is, így ha a városnézéseket kedveled, bátran válassz egy ilyen jellegű túrát.

Ha pedig inkább tényleg a természet lágy ölén szeretnél kalandozni és kikapcsolni, akkor az erre összpontosító túrák közül tudsz választani.

Például felfedezheted a Duna menti ligeterdők szépségeit, bebarangolhatod a Sokorói-Dombságot vagy az Alsó-Szigetközt is. De van például egészen egyedi “randizós” túra is az ajánlások között.

Érdemes mindet alaposan megnézni, mert nagyon jó helyekre lehet eljutni ennek az oldalnak az ajánlásai révén.

A https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon egyébként ha szeretnél, akkor akár saját túra útvonalat is készíthetsz. Ezt utána le is töltheted és magaddal viheted, ahogyan minden ajánlott útvonaluk esetében is.

Van itt programajánló és túrakereső is, ha nem szeretnél az ajánlások között böngészni. Az ajánlott útvonalak mindegyike csodálatos, városnézés, gyalogtúra, biciklitúra, vízitúra is van az ajánlásaik között, sőt, még egy nagyon szuper termál túrát is találtam, ami meg aztán végképp a kikapcsolódás legteteje.

Egy hideg napon igazi felüdülés egy forró termálfürdő vizében megmártózni.

Bármit is szeretnél megnézni, ajánlom a https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalt , a sok túrát, amit szerveznek, amikről minden információt megtalálsz náluk, hiszen így nem kell a céllal, az odajutással és az út közbeni megállók tervezésével foglalkoznod, ezek mind meg vannak előre, neked csak végig kell menned rajta és élvezned kell a túrát.

https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo
https://www.cultractive.eu/tura/ajanlo