A gyógyulásnak több módja is van

Gyógyulni többféle módon is lehet. Fordulhatunk orvoshoz vagy pszichológushoz attól függően, hogy milyen betegségben szenvedünk. A gyógyszerek viszont sok esetben nem oldják meg a problémát. Csak a tüneteket enyhítik, viszont a kiváltó okot nem szüntetik meg. A lélek a testet meg tudja betegíteni, ezért a mentális egészségünkre minden esetben fontos figyelnünk.

Diákként erre nem igazán figyeltem, és őszintén szólva nem is volt ez akkor annyira a köztudatban. Egyetemistaként azon voltam, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek és az sem volt baj, ha ez az alvás kárára történt. Hiszen a nap első felében tanultam, a többiben dolgoztam. A lehető legtöbbet szerettem volna nyújtani mindkét területen, ezért ez sok energiát elvett.

Ma már biztosan másképp csinálnám, hiszen egy diákmunka sem ér annyit, hogy az egészségemet kockáztassam, de tanulságnak tökéletes volt.

Azonban a diákmunkának köszönhetően olyan tapasztalatra és gyakorlatra tudtam szert tenni, ami nagy könnyebbséget okozott a későbbiekben, amikor munkahelyet váltottam. Hiszen, ha valaki gyakornokként dolgozik az egyetem mellett, akkor, mire végez, már kézzel fogható tapasztalata lesz. Akár 1-3 évnyi is, ami sokkal nagyobb előnyt jelent azokkal a jelentkezőkkel szemben, akiknek még semennyi tapasztalatuk sincs. A legtöbb álláshirdetésben egyébként is elvárnak pár év tapasztalatot, és ameddig ezt diákként szerzed meg, sokkal könnyebb dolgod van.

A TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán gyakornoki munkák is találhatók, ezért, ha Te is komolyan veszed a karriered, és a jövőd illetve a tanulmányaid mellett megteheted, akkor érdemes lehet megnézni a diákmunka kínálatukat.

Viszont nem csak akkor éri meg megnézni az oldalukat, ha gyakornoki munkát szeretnél és már tudod mit szeretnél csinálni a jövőben. Vannak egyéb munkák is, amik nem feltétlen igényelnek előzetes tudást. Ilyenek például a fizikai munkák, alkalmi munkák, az otthonról végezhető munkák valamelyike. Viszont a “komolyabb” munkák között is van miből válogatni: vannak műszaki, gazdasági, marketing, HR és IT diákmunkák is.

Amennyiben tapasztalatot szeretnél szerezni és kipróbálnád magad a munka világában már diákként, akkor itt a lehetőség, ne halogasd tovább!

A TopiWork minden segítséget és információt megad ahhoz, hogy biztonságosan és magabiztosan tudj munkát vállalni. A honlapjukon nagyon sok információ megtalálható magáról az iskolaszövetkezetről, a munkavállalás menetéről, a munka kereséssel kapcsolatban is kaphatsz tanácsokat és megtudhatod azt is, hogy hogyan írj olyan motivációs levelet, aminek köszönhetően a cégek téged akarnak majd. Megtudhatod, hogy milyen a munkahelyi etikett és még az interjúra is felkészítenek.

Mint látható, a TopiWork Iskolaszövetkezet mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok minden fontos információt megkapjanak és könnyen illetve egyszerűen tudjanak munkát vállalni.

A cégeknek is tartogatnak olvasnivalót a honlapjukon: ők megtudhatják, hogy miért éri meg diákokat alkalmazniuk a cégben. Ilyen pozitívum lehet például az, hogy járulékmentesen tudja őket foglalkoztatni, az adminisztrációval és bérszámfejtéssel nem kell foglalkozniuk, a diákok között a cég ismertté válik, és az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható.

Amennyiben nyitott vagy a diákok alkalmazására és szívesen együttműködnél a TopiWork Iskolaszövetkezettel, akkor a honlapjukon található elérhetőségek egyikén vedd fel velük a kapcsolatot!

Ha diákként szeretnél munkát vállalni és még nem tudod, hol is kezdj hozzá, akkor nézz szét a kínálatukban, és valószínűleg fogsz találni olyan munkát, amiben el tudod képzelni magad.

Kezdj el tájékozódni és ismerd meg a munka világát!