Az egészség megőrzése vitaminokkal a rideg téli hónapokban

Az egészségünk megóvásáért napról napra tenni kell. egészséges étkezés és elegendő sportolás, valamint relaxáció mellett még jól jöhet egy kis extra segítség is. A vitaminok szedését sok orvos ajánlja, főleg a hideg téli hónapokban, mikor az influenza járvány általában végigsöpör a népesség nagy részén. Mondani sem kell, hogy a korona járvány miatt most még fontosabb a védekezés. A LORD Shop oldalán a bababolt felszerelésein és a gyermekáru termékeken túl vitaminokat is lehet rendelni, gyerekeknek és felnőtteknek.

Egy kis extra segítség az immunrendszernek a LORD shop bababolt és gyermekáru webshop vitaminjaival

A LORD shop bababolt és gyermekáru webshopban az egész család számára lehet vitamint rendelni. A gyerekeknek a JutaVit multi és C-vitaminos gumivitamint érdemes venni, banános vagy multivitaminos ízben. Ismerve a vitamin árakat, nagyon kedvező, hogy a hatvan tablettás kiszerelés is kétezer forint környékén mozog. Mivel napi egy tabletta ajánlott, így két hónapig elegendő. A téli influenza időszakban nagyon fontos a vitamin pótlás. A gumivitamin a gumicukorra hajaz, így a gyerekeknek könnyebb beadni. Az elegendő gyümölcs és zöldség fogyasztás mellett jó kiegészítő a kicsik immunrendszerének.

A legfontosabb vitaminok között van a C- és D-vitamin, hiszen ezek kifejezetten segítenek erősnek maradni az esetleges fertőzések, betegségek ellen. Persze nem lehet ennyivel kipipálni az egészséges életmódot, de jó segítség. A JutaVit multivitamin immuner szintén jó választás, hogyha a hiszünk a megelőzés erejében. A negyvenöt darabos kiszerelésben vitaminok, ásványi anyagok, jód és nyomelemek is vannak. Ez az étrendkiegészítő és vitamin tabletta A, B1, B2, B3, B12, C, D3, és E vitaminokat tartalmaz. Tehát egy kisebb vitaminbomba, ami garantáltan segít a kellő vitamin bevitelben. A tabletta három éves kor felett adható, és felnőttek is szedhetik, naponta egy tablettát kell bevenni és szétrágva kell elfogyasztani.

A tisztálkodási szerekből is érdemes okosan megválasztott termékeket venni

A különböző drogériák polcain megtalálható millió sampon közül sokan láthatjuk az SLS feliratot, amely azt jelzi, hogy szulfátot tartalmaz a termék. A szulfátkiváló tisztítószerként ismert, de iszonyatosan kiszárítja a hajat és a fejbőrt. Ráadásul irritálhat vagy allergiás reakciókat is kiválthat. Azon túl, hogy ezeket a szereket például iskolák takarításához használják, illetve sütők sikálásához, még mindezeken túl állatokon vannak tesztelve. Akinek ez fontos szempont, az biztosan jobban jár egy vegán, természetes alapanyagú, organikus termékkel. Főleg, hogy az ilyen természetközeli tisztálkodó szerek sok esetben gyógynövényesek, amelyek nagyon előnyösen hatnak az ember lelki és testi egészségére. Én sokkal szívesebben választok például egy megnyugtató levendulás szappant egy cukorka illatú műanyag hatású tusfürdő helyett, ami fele annyi idő alatt el is fogy. A gyerekek bőre sokszor még a miénknél is érzékenyebb, és erre a bababolt és gyermekáru forgalmazásával foglalkozó LORD Shop odafigyelt.

bababolt gyermekáru LORD Shop
Parabén- és szulfátmentes samponok a LORD Shop kínálatából

Hogyan lehet a fürdés is jó móka a gyerekeknek?

A babasamponok széles választékát találjuk náluk, amelyek mind mentesek a parabénektől és szulfátoktól. Nem kell azon aggódni, hogy a gyerek tiszta kiütés lesz vagy viszketni fog tőlük. A fürdés sok gyereknek mumus, így barátságosabbá tehetjük nekik egy kedves, mesehősös tusfürdővel. Persze vannak erre olyan praktikák is, mint a tusfürdős doboz aljára rejtett játék, amelyet csak a tusfürdő kifogyása esetén kapnak meg. Utána ez a játék lehet a fürdések során egy pozitívum a gyereknek.

Az én unokatestvérem például imádja a halakat, így a nagynéném rengeteg műanyag halat vett neki a tusfürdős dobozokba, így már lassan egy halastó náluk a fürdőkád. Mese tusfürdőnek jó lehet a Disney babasampon, amelynek borítójáról kedves mesehősök mosolyognak vissza a pancsoló gyerkőcre. Finom illata van, és nem fogja csípni a szemét a gyereknek, ha véletlen belefröcsköli. Az angry birds, a minion, az ice age vagy a pets samponok is vicces kellékei lehetnek az otthoni fürdésnek. A baba sampon különösen jó döntés, mert könnymentes sampon. Könnyen fésülhetővé teszi a gyerekek haját és bőrbarát pH értékű, így gyengéden tisztítja a fejbőrt.