A tanulás is gyógyítja a lelket

Ki mondta, hogy a tanulásnak nem lehet gyógyító jellege? Pedig de! Amikor rossz hangulatban vagyok, akkor mindig elvonulok a vidéki házamba. Mondhatni kialakítottam magamnak tanulósarok helyett egy gyógyító házat, ahol okíthatom magam.

Szeretek új ismereteket szerezni. Amikor azt érzem, hogy tele van a fejem megannyi gondolattal, és a problémák szinte összenyomnak, akkor mindig új dolgok után kutatok. Legutóbb például egy online kurzust végeztem el. Megtanultam varrni, kötni és hímezni is. Imádtam minden egyes percét, felszabadított a gondjaim alól.

Most arra gondoltam, hogy valami újat és nehezebbet választok. Az se baj, ha nem a kis gyógyító hajlékomba kell elvonulnom. Fontos, hogy mindig nyitottak legyünk az új dolgok felé.

Az egyik barátnőm ajánlotta, hogy nézzek szét az oktatozone.hu oldalon. Eleget tettem a kérésének, és nem is bántam meg. Egy olyan felnőttképzési központról beszélünk, amely több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik. Kiváló szakemberekkel dolgozik, a saját készítésű anyagok mellett a tankönyveket is biztosítják a kurzusokon résztvevőknek. A sikere felkészítés után szinte garantált az eredményes, jó vizsga. A magánszemélyeknek részletfizetési lehetőség is elérhető, arról nem is beszélve, hogy a tanfolyamok Budapest frekventált helyein, és némelyek online is elvégezhetőek. Talán mégis a gyógyító házacskámban fogok tanulni?

Az oktatozone.hu számos lehetőséget kínál a szakmai képzések, részszakmák és a jogszabály alapján szervezett képzéseken belül. Minden egyes kurzushoz tartozik egy hosszabb leírás, és a részletek alatt pedig egy könnyen kitölthető jelentkezési lap található. A szükséges dokumentumok, a vizsga részletei pedig külön pdf fájlokban olvashatók.

Amely hozzám leginkább közelebb áll, az talán a mezőgazdasághoz és erdészethez tartozó aranykalászos gazda opció. A választásnál figyelembe kell venni azt is, hogy melyikhez kérnek szakmai elővégzettséget. Például, ha valaki robbanásbiztos berendezés szerelője szeretne lenni, annak szüksége van a felsoroltak közül valamelyikre: villamosipari (erős és/vagy gyengeáramú) és/vagy gépész és/vagy vegyipari és/vagy munkavédelmi és/vagy tűzvédelmi szakma, szakképesítés.

Ha további információra van szükségünk, akkor a kapcsolat menüpont alatt megtalálható telefonszámokon, e-maileken, vagy személyesen a budapesti irodában (1119 Budapest, Fehérvári út 83.) ügyfélfogadási időben feltehetjük a kérdéseinket. Illetve ugyanitt az együttműködő partnerekről is olvashatunk.

Az Oktatozone hitvallása, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal, minőségi szakképzett munkaerőt képezzenek ki, segítsék a résztvevők elhelyezkedését, és támogassák akár élethosszig tartó tanulásukat.