Nem gondoltam volna, milyen gyógyhatása van 5 kw napelem jelenlétének

Gondolnátok, hogy 5 kw napelem megléte a tetőn mekkora gyógyhatással lehet az ember lelkére? Én sem. Egészen addig, amíg a saját bőrömön meg nem tapasztaltam.

Sokféle ház lehet gyógyító, ahogyan sokféle környezet lehet ránk jótékony hatással. A mai világban erre halmozottan szükség van, hiszen rengeteg olyan tényezője van a 21. századi létnek, ami nyomasztó és szorongást okoz. Holnapig tudnám sorolni ezeket a dolgokat, de ha a mostani példára szeretnék rögtön kanyarodni, akkor elég egyetlen dolgot mondanom: klímaszorongás. Vajon milyen lesz az életünk, ha így folytatjuk tovább? Mikor jön el az a pont, ahonnan nincs visszaút? Netán már rég túl vagyunk rajta? Akkor miért megy látszólag minden tovább pontosan úgy, ahogy eddig? Hogyha valaki kellő mennyiségű intelligenciával és nyitottsággal bír a világ állását illetően, akkor ez bizony jó adag indokot ad a szorongásra.

Azonban ha találunk olyan módot, amivel egy kicsit is úgy érezhetjük, hogy a magunk részét megtettük a klímakatasztrófa ellen, az segíthet ezt a szorongást leküzdeni. Én szerencsés vagyok, mert találtam és így építettem meg a saját gyógyító házamat.

A recept rendkívül egyszerű: a mindennapok környezettudatosságán felül napelemes rendszerre váltottam. Ez egy akkora előrelépés az életemben, ami semmi máshoz sem fogható. A napelemrendszer.info-t ajánlották a barátaim, akik már korábban megtették ezt a lépést. Ők a tervezéstől a kivitelezésig mindent elintéztek, nekem pedig csak annyi dolgom volt és van azóta is, hogy élvezzem a zöld energia előnyeit.

Nem gondoltam volna, hogy 5 kw napelem a ház tetején valóban ennyit hozzá fog tenni a lelki egészségemhez. De szó szerint vegyétek, hogy azóta sokkal kevésbé van rajtam az állandó jellegű klímaszorongás. Persze tudom, hogy egy fecske még nem csinál nyarat, de úgy érzem, hogy a magam részét megtettem.

Ez a fejlesztés egyébként kicsit több, mint két millió forintomba került. Mindenről informálódhattam a kapcsolatfelvétel előtt a weboldalról, tehát nem volt meglepetés ez az ár. Ha a megtérülést nézem persze még jó néhány évet várnom kell, hogy nullára fusson ez a projekt. Viszont az 5 kw napelem úgy lett kitalálva, hogy maximálisan kiszolgálja a most és a közeljövőben felmerülő energiaigényünket. Ez azt jelenti, hogy nem kell a villany számlákkal foglalkoznunk, mert mindent megtermel nekünk a nap.

Nem is feltétlen gondolná az ember, hogy mennyi mindenre képes egy ilyen relatív kicsi szerkezet. Pedig tényleg mindent el tudunk látni a napsugárzásból nyert energiával. A pontos rendszer elemeit most fejből nem tudom felidézni, de azt tudom mondani, hogy a honlapon fenn van, mi is van egy 5 kw napelem rendszerben. Ezen kívül pedig további opciókat és történeteket is lehet olvasni már megvalósult projektekről.

Ez nagyon szimpatikus vonás volt a szolgáltató kiválasztásánál. A baráti ajánlások mellett a weboldalon is sok történetet lehet olvasni arról, hogy konkrét teljesítményű napelem rendszereket hova és mennyiért telepítettek. Szerintem ez nagyon hasznos, nekem nagyon sokat segített abban, hogy a napelemrendszer.info felé billent a mérlegem.

Szóval ha nem hiszitek, hogy mekkora valóságos gyógyító ereje van 5 kw napelemnek, akkor járjatok utána magatok. Felkereshetitek a céget a neten, e-mailben, de telefonon is. Minden platformon rendelkezésre állnak és várják, hogy segíthessenek az ilyen fura népeknek, mint én. Meg persze a kevésbé furáknak is.