Kicsit elrugaszkodtam: Fémgyógyítás argonnal

Mindig lelkesen mesél párom a munkájáról, amiből én őszintén nem sokat értek, de meghallgatom. Egyszer csak beugrott a kép, hogy igazából ők olyanok, mint valami fémgyógyítók, akik a hegesztéssel javítanak meg dolgokat. Ezen nagyon sokáig nevettünk.

A párom egy fémipari cégnél dolgozik, ahol egy olyan csapatot vezet, akik AWI hegesztéssel foglalkoznak, és mint kiderült, ehhez az argon palackot a gazpalackfutar.com oldalról szokta a cégük beszerezni, amiről mindjárt mesélek még többet is.

A palackok beszerzését én mindig úgy képzeltem, ahogy a PB palackokért régen lejártam a benzinkútra én magam még mikor otthon laktam, de párom felvilágosított arról, hogy nincs szükség ilyen beszerző körtúrára, hiszen házhoz is lehet már rendelni, és az argon palack mellett az általam is ismert PB palackot is, és még sok más gáz is házhoz érkezhet a gázpalacfutárnak köszönhetően.

Nagyon kíváncsi lettem én erre az oldalra, így meg is néztem, és tényleg már a lap tetején olvashattam, hogy ipari és lakossági gáztermékek házhoz szállításával és cseréjével foglalkoznak. Szóval valóban létezik ilyen szolgáltatás, és milyen jól jött volna akkor, amikor magam kellett a gázpalackokért eljárni. Pikk-pakk meg lehet így szerezni a szükséges palackokat.

Ahogy néztem az oldalon lévő termékeket, arra jöttem rá, hogy valószínűleg minden gáznak más típusú palackja van és más jelölések vannak, az argon palack az oldalon például szürke palástot és zöld gallért visel. Nagyon szimpatikus volt számomra a megfogalmazás is az oldalon, barátságosan és nem távolságtartóan ragadták meg a látogató figyelmét.

Az oldalon azt írták, hogy akár néhány óra alatt is kiérkezhetnek a palackokkal, ezt sem akartam elhinni, de párom megerősítette, mondta, hogy nem egyszer volt már olyan, hogy reggel leadták telefonon keresztül a rendelésüket a cégnél, és már kora dél körül ki is hozták nekik, de olyan is volt már, hogy előre egyeztettek időpontot a következő hétre, és az előre megbeszélt időpontban érkeztek meg pontosan és történt meg a palackok cseréje.

A termék leírásnál olvastam, hogy az argon palackot búvárkodásban és élelmiszeriparban is használják, de még a fénycsövekhez is köze van. Olyan profi argon ismerő lettem az oldalnak köszönhetően, majd menőzök is a páromnak.

Az árakat én nem tudom megítélni, így ebben is páromat kérdeztem, aki mondta, hogy nagyon kedvező áron szállítanak ki, ráadásul Budapest mellett még Budapest 20 kilométeres körzetébe is lehet házhoz szállítást kérni bármilyen mennyiségben.

Minden gáz többféle méretű palackban is kapható, az argon 5 litertől egészen az 50 literes palackig megrendelhető. A termékek képe alatt sok okosságot el lehet olvasni, mint a palack töltési nyomása, a palack űrtartalma, a palack magassága, a palack átmérője és persze itt található meg a kiszállított bruttó ár is.