rizspudingNem kell lemondanunk a tejes édességekről, ha vegán módon szeretnénk étkezni. Válasszunk ízlésünknek megfelelő rizs vagy mandulatejet és készítsük el ezt az igazi finomságot. Lehűtve igazi nyári desszert!

Hozzávalók:

  • 1 l rizstej
  • 6 ek rizsliszt
  • 1 vanília rúd
  • Fél kg gyümölcs (meggy, őszibarack, eper, málna)
  • Méz
  • nádcukor
  • fél citrom

 Elkészítés:

8 dl rizstejet a vaníliával felforraljuk. A maradék tejben a riszlisztet és a kakaót simára keverjük. Majd a forró tejet a rizslisztes tejhez adjuk és besűrűsítjük. Jól behűtjük.

A gyümölcsöt kevés vízzel és 1-2 ek nádcukorral, a citrom levével és reszelt héjával összeforraljuk. Szintén hűlni hagyjuk.  Ha a rizspuding is kihűlt tálkákba rakjuk és a gyümölccsel tálaljuk.

Ha meggyet használunk, akkor a citromnak csak a héját használjuk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.