medvehagyma erdobenA medvehagyma az első tavaszi termések egyike, kiváló salaktalanító, valamint gyomor és vértisztító. Nyersen érdemes fogyasztani, de egyaránt kiváló levesnek és fűszernek is.
Az első napsugarak megjelenésével szervezetünk a téli nehezebb, zsírosabb, kalóriadúsabb étkezés után könnyed ételekre vágyakozik. Már nincs szükség a hideg elleni védekezésre, szeretnénk előbújni kuckónkból, és minél több időt a szabadban tölteni. A kissé lelassult, téli életmód után sokkal lendületesebb mindennapok következnek, melyre szervezetünket is érdemes felkészítenünk, felpörgetnünk. A legjobb megoldás ilyenkor a méregtelenítés, tisztítás, hogy megszabaduljunk minden feleslegesen lerakódott méreganyagtól és plusz kilótól, melyek csak hátráltatnak bennünket a megújulásban. A gyógynövények szervezetünk méregtelenítésében is nagy segítségünkre lehetnek, fogyasszuk a tavaszi időszakban rendszeresen őket!

Medvehagyma

A medvehagyma az első tavaszi termések egyike. Az utóbbi időben igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen jellegzetes íze nem csak frissíti az ételeket, de kiválóan fűszerezi is. Mindemellett remek salaktalanító, valamint gyomor- és vértisztító. Segít a magas vérnyomás csökkentésében, és az érelmeszesedés mérséklésében. A legjobb hatás elérése érdekében elsősorban nyersen fogyasszuk, vékony csíkokra vágva és ételeink tetejére szórva.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: Gyógynövények

Comments are closed.