tesztaSzeretitek a kínai ételeket? Most otthon is elkészíthetitek ezt az egyszerű és gyors receptet, mely friss zöldségekből áll. Igazán ízletes és ebédnek vagy vacsorának is kiváló. 

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 30-40 dkg fehér káposzta
  • 1 db kaliforniai piros paprika
  • 1 cs újhagyma
  • Szójaszósz
  • Balzsamecet
  • Édes csiliszósz
  • Méz
  • Paradicsompüré
  • Kínai 5 fűszerkeverék

Elkészítés:

A rizstésztát tálba tesszük és forró vízzel leöntjük. A víz lepje el a tésztát. Addig áztatjuk, míg meg nem puhul a tészta. Amikor puha, kb. 8-10 perc, leszűrjük.

A sárgarépát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk. A káposztát felkockázzuk. A paprikát felcsíkozzuk. Az újhagymát 3 cm-esre daraboljuk. A zöldségeket, kevés olajon pirítani kezdjük. 3-4 percig forgatva pirítjuk, majd hozzá teszünk 3 ek. paradicsompürét, 1 ek 5 fűszerkeveréket, 1 ek. csiliszószt, 3 ek. szójaszószt, 2 ek. mézet, 1 ek. balzsam ecetet. További 2-3 percig pirítjuk.

Amikor a zöldségek roppanósra sültek, összekeverjük a tésztával és tálaljuk.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.