piteEl kell hogy áruljuk, hogy a pite a titkos favoritunk. Megtölthetjük bármivel, ami jólesik, szezonalitástól, kedvtől és étvágytól függően! Most egy vegán zöldséges változatot hoztunk nektek! Kiváló, próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg tönköly liszt
  • 5 ek olíva olaj
  • 1 tk só
  • 2- 3 ek víz
  • 2 tk sütőpor
  • 50 dkg zöldségféle
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Zöldfűszerek, cukkíni esetében kakukkfű
  • (Pirított magok)

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, összetörjük. A kihűlt krumplihoz adjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, sót, s annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Labdává formázzuk, félretesszük. A zöldségeket a hagymán megpároljuk, fűszerezzük, hagyjuk kihűlni. A piteformát kiolajozzuk, kilisztezzük. A tésztát kinyújtjuk és a formába helyezzük. A zöldségeket rátesszük. Tetejét, megszórhatjuk magokkal. 180 fokos előremelegített sütőben 30 percig sütjük.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.