fedbf4a58460fa8949d97110f04e1fafFasírt hús nélkül? Naná! Vajbabbal, teljes kiőrlésű liszttel, vegánul, finoman! Receptért kattintsatok!

Hozzávalók:

  • 60 dkg vajbab
  • 6 db babérlevél
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 mk őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db magos zsemle
  • 2 ek füstölt paprika
  • 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 ek áztatott lenmagpehely

Elkészítés:

A vajbabot kevés sóval és a babérlevéllel megfőzzük, majd leszűrjük. A babérleveleket kivesszük belőle. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Levesszük a tűzről. Amikor minden kihűlt egy tálba tesszük és hozzá adjuk a liszteket, a zsemlét, borsot. Jó alaposan összekeverjük.  Sűrű, formázható masszát kell kapnunk. Ha szükséges teszünk még hozzá lisztet, de ne legyen kemény. Gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük olajjal, megfordítjuk, szintén megkenjük olajjal. 180 fokos előmelegített (légkeverés) sütőbe tesszük. 15 perc sütés után, megordítjuk a fasírtokat, majd újabb 15 percig sütjük. Kb. 16 db fasírtot kapunk, ebből a mennyiségből.

Kínálhatunk hozzá mustáros mártást:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl zabtejszín
  • 2 ek magos mustár

Az olajon megfuttatjuk a lisztet, sózzuk, felengedjük a zabtejszínnel, és belekeverjük a magos mustárt. Felforraljuk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.