céklaImádjuk a céklát! Intenzív színű, extra egészséges és könnyű elkészíteni. Meg is mutatjuk, hogy hogyan:

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 20 dkg szílva lekvár
  • méz kb 1 nagy evőkanál,
  • 2 ek. bazsalikom
  • olívaolaj
  • 2 ek. balzsam ecet
  • 10 dkg dió

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, kb. 2×2 cm-es darabokra. Kevés olajon a fűszerekkel és lekvárral együtt puhára pároljuk. Mindig legyen alatta egy kevés víz, de csak annyi, hogy ne égjen meg.  Közben a diót zsiradék nélkül megpirítjuk. Mikor puha a cékla hozzá tesszük a pirított diót. Zöldség sültek mellé, kiváló köret.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.