zabsütiTudtátok, hogy van olyan, hogy Nemzetközi Zabsüti Nap? Ennek örömére megmutatjuk, hogy mi hogyan készítjük, mit szóltok? 

Hozzávalók kb. 30 db kekszhez:

  • bio margarin (pálmazsír) 250 g
  • barna nádcukor 250 g
  • narancs (1 db közepes) 200 g
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszt 250 g
  • zabpehely 250 g
  • lícium gyümölcs (goji bogyó) 50 g
  • aszalt tőzegáfonya 100 g
  • kesudió 150 g
  • szódabikarbóna 1 kávéskanál
  • só 1 csipet

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Olvasszuk össze a bio margarint, a nádcukrot és a narancs reszelt héját egy lábosban, majd öntsük hozzá a narancs levét. A többi hozzávalót tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a mézes-margarinos keveréket. Keverjük össze fakanállal, így egy ragadós, nyúlós masszát kapunk.

Evőkanállal adagoljunk a masszából a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kupacokat, majd formázzunk ujjnyi vastag, kerek pogácsákat belőlük. 15 perc alatt süssük szép barnára őket. Hagyjuk egy ideig a tepsiben hűlni, majd tegyük sütőrácsra, míg teljesen kihűl és ropogóssá válik a sütemény.
Lícium gyümölcs helyett használhatunk mazsolát, aszalt áfonyát vagy meggyet stb., kesudió helyett diót, mogyorót, mandulát…

Jó étvágyat!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.