Untitled-4Ebben az őszi időszakban az egyik legmelengetőbb dolog testnek és léleknek a leves. Mi imádjuk és gyorsan meg is osztunk veletek egy vegán receptet.

Hozzávalók:

  • 5 kg hagyma lehet vegyesen, fele póré
  • Szerecsendió, só bors
  • Olívaolaj
  • 10 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt
  • 10 dkg fehér tönköly liszt
  • 10 dkg tönköly dara
  • 5 dkg tökmag

 Elkészítés:

A hagymát feldaraboljuk. Olívaolajon egy kicsit átforgatjuk. Megszórjuk egy kanál liszttel. Pár másodpercig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Fűszerezzük és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a gombócot. A liszteket, darát összekeverjük. Teszünk hozzá egy evőkanál olajat, egy fél tk. sót és annyi vizet, hogy formázható legyen. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a tésztához keverjük. Nedves kézzel kis gombócokat gyúrunk és lassú forrásban lévő sós, vízben kifőzzük. Ha a víz tetejére feljöttek, még 1-2 percig főzzük. A legjobb, ha egyet megnézünk, hogy megfőtt-e.

Ha a leves elkészült, akkor összeturmixoljuk és a gombócokkal együtt kínáljuk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.