61bd4e3437cfaf8e25de38779d9cda77Végre itt az eperszezon! Van egy szuper vegán és gluténmentes epres receptünk, melyet biztosan imádni fogtok. Epres máktorta. Hmmm…beragyogja  a napotokat! 

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg nádcukor
  • ½ kg eper
  •  10 dk gluténmentes liszt
  • 2 ek gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek fehér balzsamecet vagy sima ecet
  • 2 ek citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 2 dl víz
  • 2,5 dl növényi tejszín
  • Kevés agar – agar por vagy 1 zacskó zseltain fix.

 

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket. Robotgéppel kikeverjük. Piskóta állagú tésztát kell kapnunk. Ha túl lágy, adunk hozzá egy kevés lisztet. Ha sűrű, akkor egy kevés vizet. 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük. Sima sütőben 200 fokon kell sütni.

A krémhez 2, 5 dl növényi tejszínt felverjük a 2 ek nádcukorral (amit előtte porrá törtünk).

Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez, a többi gyümölcsöt darabosra törjük.

Agar-agar port vagy 1 zacskó zseltain fixet hozzákeverünk az összetört eperhez majd a felvert tejszínhez és rákenjük a tortára.

Eperszeletekkel díszítjük!

Jó étvágyat!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Categories: blog, Receptek

Comments are closed.